Monday, November 30, 2009

Besökssäsong

Nu är den över. Vår besökssäsong för 2009. Och det var ganska många som kom, såg, bodde och gillade Dubai denna höst. Vårt nya fina boende i Dubai Marina har gjort det så mycket roligare med besökare som sagt. Och nu har Johans kompisar Ingela, Rasmus och Maria varit här, samt min syster med sambo och världens finaste gudson , plus min kompis Jennie och hennes Tobias, alla under loppet av 5 veckor ca. Och vad roligt det har varit! Vi har sightseeingat som aldrig förr, visat souker och åkt massa abrabåtar, sett fontänspelet och Burj Dubai från alla vinklar, beundrat utsikten från olika skybarer, fikat i öknen och i bergen/på östkusten, samt druckit otaliga drinkar på balkongen och ätit massa goda middagar på flertalet restauranger. Och det roligaste av allt är att vi gjort nya saker med nästan alla besökare. Eller åtm saker vi inte gjort på ett bra tag själva.

Med Ingela var vi en dag till Khor Kalba och paddlade kanot i mangroveträsken. Det var tufft, vacker natur där. Åt även en fantastisk brunch på Poloklubben och såg en hästpolomatch. Konstig sport det där f.ö. Testade även ny bra italiensk restaurang framför fonstänspelet och Burj Dubai samt en bra lokal arabisk rest vid creeken.


Med Syrran och Johan fick vi uppleva semester med småbarn. Inlånades barnsäng, bilstol, vagn osv för detta förnämliga besök. Oscar trivdes som fisken i Dubai hos sin moster såklart :). Han gillade speciellt poolen som var lika uppvärmd som ett stort badkar för honom. Under detta besök testade jag och syster en ny grym massage på spa, samt badade i solnedgången på stranden vid Burj Al Arab (vilket var sagolikt fint). Vi såg även Dubai Aquarium-tunneln med massa hajar simmandes ovanför huvudet.



Sen kom Jennie och Tobias över en helg. Med dem fick åtm jag se en annan del av öknen än tidigare, Fossil Rock. Det var oerhört fint. Vi såg även området runt Burj Dubai vid solnedgången och 1:a fontänspelet på kvällen, det var riktigt mäktigt. Deesutom köpte vi med Ravis underbara butter chicken hem och åt på balkongen tillsammans med goda glassdrinkar. Kommer hända fler gånger absolut!


Sista besöksparet Rasmus och Maria hann med flera olika aktiviteter, inkl flera av ovanstående. Trots att jag hade en mkt problematisk grupp under några av deras besöksdagar. Med dem gjorde vi dessutom ett besök i Abu Dhabi inkl en guidad tur i stora Sheikh Zayed moskén. Det är en helt otroligt vacker byggnad, mycket imponerande även på insidan. Vi åkte även till bergsbyn Hatta som vi inte besökt sedan 2007. Dessutom testade vi flera nya restauranger under veckan med dem. Så nu har vi konstaterat att Trader Vics inte bara har goda drinkar, utan grymt god mat också. Samt att vi nu har en ny bra libanesisk restaurang att rekommendera, samma sak med en god persisk sådan i Deira. Utöver det testades även nya goda drinkar på Bar 44, som alla var alldeles förträffliga. Mycket bra!




Vi är sammantaget mycket bra Dubaivärdar anser vi själva :). Vilka kommer ner till våren 2010 tro? Mamma är redan inbokad i Feb. Från mitt håll hoppas jag få ner pappa + sambo också. Även min härliga kompis Linda som bott i Australien flera år väntas hit senare under våren. Får se vilka från makens sida som förgyller vår vardag i Dubai nästa år. Vi vill ha många fler besök !!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home