Sunday, July 08, 2007

Dubaiiana x2

Det tar inte länge innan man råkar ut för små roliga händelser när man befinner sig utanför sin egen kultur...2 roliga saker från helgen här som är rätt typiska för Dubai som jag var tvungen att föreviga. Kulturell vardagshumor!

Dubaiiana nr 1.
Fredag, parkeringen på Ibis hotel (som alltid är överfull):
Japp. Så gör man i Dubai om det inte finns plats nånstans där man vill stå. Lägg märke till placeringen, både på trottoarkanten (bilens underrede såg inte så fint ut heller fr detta tilltag) och läget mitt i parkeringens exitfil... Inte en chans ens för min syrras minibil Volkswagen lupo att köra ut den vägen...:) Denna bil hade dock faktiskt fått en p-bot under vindrutetorkaren, tur var väl det :)...
Eller om du inte vill riskera att nån annan ska smälla upp sina bildörrar på ditt egna fina exemplar då ställer du dig såhär (Mall of the Emirates, takparkeringen, lördag em):
MYCKET uppskattat av de som kommer och letar parkering här. Du kan också alternativt ställa bilen MITT på parkeringen (alltså typ vid mittlinjen där man kör), dvs så du totalt blockerar alla de som faktiskt står i p-rutorna när de ska köra ut. Vad skulle svenska lapplisorna säga?

Dubaiiana nr 2.
Lördag em, upphämtning av nedskickad flyttkartong på Dubais Cargo Village nära flygplatsen.

Dom gillar pappersarbete i det här landet. Verkligen. Hade ju skickat ner en flyttkartong med Travel Cargo till Dubai hemifrån. Med lite personliga saker som tavlor, cdskivor, köksgrejer, böcker osv. Som jag efter lite research på nätet kom fram till jag kunde hämta ut på ett komplex som heter Cargo Village, dit alla flygfraktspaket hamnar. Gott så. Gjorde dessutom det alldeles utomordentligt smarta draget att skicka dit Johan med en kopia på mitt pass och fullmakt att hämta paketet medans jag hade möte m jobbet. För att spara tid....Vilket jag är glad för. Komplexet var GIGANTISKT, och såklart inte med så många instructions om VAR man skulle gå för att hämta paket...Det var minst 4 olika diskar man var tvungen att besöka (utan instruktion om vad som behövdes i vilken el så) och få stämpel på ett nytt papper innan man alls kunde komma t tulldisken för att få själva lådan. Johan kom till sista luckan efter en del väntetid och lite trevligt snicksnackande med araberna som satt där och läste tidningen mestadels innan det saknades en kopia på mitt inträdesvisum för sista steget. Så han fick hämta mig och vi åkte tillbaka tillsammans med detta. Väl vid tullen tog det en stund att få fram lådan fr lagret, dvs lite mer väntetid i tullhallen. Och mer papper. Sen skulle den inspekteras av tulltjänsteman (så jag inte importerar pornografiska saker eller annat dumt typ). Då stod det helt plötsligt 5 indier runt min låda och alla ville vara med och öppna minsann. Dom trodde nog "personal belongings" på innehållet betydde underkläder eller nåt haha. Dom tyckte även min jultomtedocka (som jag haft sen jag var liten) var rätt skoj, frågade om det var "Jesus for Christian's" pga skägget....Komiskt. Så efter ca 2 timmars effektiv tid och några fler stämplar på Cargo Village så fick jag lösa ut min box och ta den med därifrån. Det gick bara åt såhär många papper för detta äventyr:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Fel fel fel! Det var ungefär dubbelt så mycket papper involverade, detta är ju bara de du fick behålla...
Det var en hel hög till som jag tog från en disk, signerade, och sen gav till nästa disk... ;-)

2:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

Och ändå skulle man ju ha trott att vi svenskar har någon sorts toppnotering när det gäller blanketter! I i a f om man har barn och därmed måste ha med försäkringskassan, stadsdelsförvaltningen och andra instanser att göra....Men det låter som att they beat us!

1:10 AM  

Post a Comment

<< Home