Sunday, April 25, 2010

WOMAD i Abu Dhabi

Vi var på festival i helgen. I grannstaden Abu Dhabi. Det var trevligt. Mycket till och med. Festivalen vi besökte heter WOMAD och består av 3 dagars musik på 2 scener på Abu Dhabi corniche, med musik från hela världen och i olika genrer. Jag hade inte så höga förväntningar, utan tänkte mest det kunde bli trevligt att titta på folk och vistas lite utomhus innan värmen och fukten slår till på riktigt om några veckor. Vi bodde hos vår kompis Per i AD, eftersom han lämpligt nog bor väldigt nära cornichen, dvs med gångavstånd.
Det var 6 band som spelade under fredagskvällen, med musik från UAE, England, Sudan/Egypten, Iran, Cuba, och Algeriet. En salig blandning av musikstilar med andra ord. Men riktigt bra var dom, klart bättre än jag trott! Otroligt imponerande med de olika trummisarna, glada cubanern a och framför allt den tjej i bandet Transglobal Underground som spelade cittra (tror jag det heter, coolt & stort instrument i alla fall). Även den algeriska medålders halvrockaren på slutet som väste mer än han sjöng (och dessutom såg halvhög och rätt sjuk ut) , lyckades dra upp en suverän stämning framför scenen.
Det var även väldigt befriande att vara på en sådan tillställning UTAN alla fulla människor som lätt kan förstöra ett sånt tillfälle. Nog för att jag gärna hade tagit en kall öl eller 2 medan vi lyssnade på banden, men det funkade bra ändå. Faktiskt. Och folk hade verkligen roligt ändå. Om man inte nånsin dricker sprit så har man ju trevligt oavsett. Är jag gammal när jag kommer med såna här kommentarer :) ? Eftersom det var fri entré till festivalen (mycket bra initiativ) så blev det en salig blandning av kulturer som jazzade och dansade till de olika artisterna, säkert flera tusen människor under den senare delen av kvällen. Allt från fjuniga 15-åriga UAE nationals i khandoura och huvudscarf, till shorts & flipflopsbeklädda västerlänningar, och bollywood dansande indier/pakistanier som var lediga från sitt (mest troliga) jobb som byggnadsarbetare. Hade det inte varit fri entré så hade såna som de sistnämnda inte kunnat vara med alls. Det var rätt befriande att se ett väl genomfört event i UAE som är för ALLA, utan att området längst fram kring scenen bara tillhörde olika dyra VIP-kategorier. Det blir inte lika roligt då, inte lika folkligt heller. Bra gjort Abu Dhabi säger jag om denna festival!


De kalla ölen tog vi f.ö på Pers balkong när vi kom tillbaka vid 01.30 istället :). Ljumma vindar, strax under 30 grader, och trevlig utsikt över huvudstaden. Tänk om klimatet kunde stanna som det är nu hela året, utan fukt och otrevligheter som vi snart blir varse här nere.....I wish! Nästa vecka är det i alla fall stora resemässan här nere, som innebär lite roligt jobb, en del partajande säkerligen (jag är inte SÅ gammal än att jag tackar nej till det! ) samt trevligt mingel med partners och ev nya kunder. Får dessutom besök av både Linda & Jason omgång 2 (på sin smekmånad från Australien på väg hem till Sverige , samt Malin från Dubaikontoret i Stockholm. Så det blir nog en trevlig vecka det med!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home