Monday, August 27, 2007

2006 vs. 2007

Saker som är BÄTTRE i Dubai i år jämfört med förra året:

1. Fler broar över creeken. Floating Bridge och Business Bay- I love them! 5 bilar totalt på 7 filer bred väg ungefär. Nada traffic.
2. Fler nyöppnade FRÄSCHA 3-4 star hotels som passar Europeer och Skandinaver. Till ok priser. Med fräscha menar jag mindre skummisar i lobbyn och inte helt inrökta rum m tunga röda eller bruna draperier.
3. Nya coola restauranger och barer på flera ställen. Samt fina färdiga skyskrapor att beundra :). Plus att jag har en trevlig pojkvän att ta med till alla ställena :).
4. Mer roliga arbetsuppgifter och mer ansvar på Sunflower Tours.
5. Jumeirah Beach road har nästan inga vägarbeten.

Saker som är SÄMRE i Dubai i år jämfört med förra året:

1. Ingen gratis parkering på alla offentliga p-platser och vid kontoret. Mycket irriterande.
2. Road construction pga metron som ska vara typ klar till slutet på nästa år. Speciellt i Bur Dubai. Inkluderar även ökade antalet pucko arbetare som kliver ut rakt i gatan framför bilen utan att se sig för från dessa vägarbetsplatser.
3. Längre arbetsdagar på Sunflower Tours. En timme mer per dag känns faktiskt väldigt långt ibland...Om man har tur att komma iväg exakt när man slutar alltså. Kan bli ännu längre till vintern....inte kul i så fall.
4. Dyrare taxiresor. Ganska markant faktiskt jämfört med förra året även om de fortf generellt är billiga. Tur jag har bil nu.
5. Fruktansvärd bostadsmarknad med sjuka hyrpriser (dvs ännu högre än förra året) och konstiga hyresregler, olika för olika folk ungefär. Läs Henriks inlägg "Dyrt hyrt"som exempel.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Bättre lön?Kram Lisbeth

1:02 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hej gumman!
Inte lätt att vara business woman med så trassliga förutsättningar som råder. Tur då att du är rätt kvinna på rätt plats- dvs om någon ordnar det så är det du! Kram Emma

2:43 AM  
Blogger Linda said...

jo visserligen bättre lön men i relation till arbetsuppgifterna inte i närheten av godkänt...Fast förra året var iof uselt på det området hahaha

12:19 AM  

Post a Comment

<< Home