Friday, September 07, 2007

Sluta teckna tack!

Det är då själva f-n att inte puckon i dom nordiska länderna kan hålla sig från att rita upp massa små Mohammedgubbar överallt i olika tidningar och sedan tjattra runt och prata om yttrandefriheten och religionsfriheten och det ena med det tredje i våra demokratiska länder. Fattar ni inte att ni förstör så mycket mer än vad ni vinner? Om nu muslimerna inte gillar att deras profet Mohammed avritas som en kärnvapengalning eller vad det nu kan vara, och dessutom blir väldigt väldigt arga när idioter i våra länder gör det, kan vi inte bara låta bli att teckna Muhammed då?

För vi som jobbar inom turism och sliter dagarna i ända med att försöka få folk att köpa resor till t ex trevliga Dubai är INTE så glada över att få läsa notiser om att UD nu avråder från resor till vissa länder i mellanöstern pga kravaller efter de nya svenska teckningarna. Och det vet man ju sen tidigare hur rädda svenskar kommer tolka. Som att det är krig och häxbränningar på ALLA platser här nere av alla skandinaver typ. Och då köper dom inga resor till de länderna. På flera flera månader. Seen it before, i Marocko t ex under krigen i Afghanistan och Irak.... För alla länder med muslimer är ju FARLIGA då. Jag blir så trött så trött på sån här idioti! Förra året stoppades flygbolaget Emirates alldeles utomordentliga och långt framskridna planer på ett direktflyg fr Sthlm-Dubai pga Mohammedteckningarna i Danmark och kravallerna därefter. Företaget Arla blev bojkottade, och Sunflower Tours hade 3 avbokade stora grupper (= MYCKET förlorade pengar) pga denna rädsla från skandinaverna. Och nej, jag tycker absolut inte man ska slänga sten på nån bara för att dom tecknat en liten profet på papper, eller svära åt hela nordiska folkslag i TV osv, men OM NI SLUTAR TECKNA SÅ SLIPPER VI SÅNA OTREVLIGHETER! Och slipper tillbringa onödiga månader med att övertyga rädda skandinaver om att de inte kommer bli jagade på gatan om de reser till dessa länder. Så det så!

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Jag säger som dom brukar säga på Radio Morron Zoo när de läser upp 5-listan - vi skickar en kopia till den som bäst behöver det. Bra Linda, fortsätt protestera, håller med dig, det är så tröttsamt med alla dessa journalister som tror att de måste pusha sin egen betydelse genom att förstöra för andra och sedan luta sig tillbaka mot "tryckfriheten".Kram Lisbeth

4:05 AM  
Anonymous Anonymous said...

Håller med dig fullständigt.

När vi skulle flytta ner hit vart det ett jäkla liv på folk runt om oss. Hur vågar ni, ja speciellt jag då som är kvinna, det kvinnoförnedrande landet bla bla bla. ...ja osv.

Jag tycker att man ska acceptera varandras olikheter och respektera när någon säger ett nej hur, mycket tryckfrihet och yttrandefrihet det finns.

Jag älskar det här landet, jag älskar att dom inte håller på och daltar som dom gör i Sverige med t.ex kriminella.

1:06 PM  
Blogger Linda said...

Respektera ett annat lands tankesätt ligger såklart som 1a prioritering om man ska bo utomlands. Tyv gäller det inte alltid för nordbor på trygga hemmaplan. Yttrandefrihet och tryckfrihet är 2 mkt bra saker, men att använda dom för att svärta ner en annan kultur är bara onödigt. Finns inget annat sätt beskriva det på.Speciellt när man redan sett effekterna av det tidigare.

2:02 PM  
Anonymous Anonymous said...

Nej, "frihet under ansvar" är verkligen ett uttryck som passar när det gäller yttrandefriheten.
Sen förstår jag att många muslimer tycker det är ologiskt att man förbjudit användandet av andra "kränkade" symboler (t.ex. svastika) men vägrar ens ta upp frågan om den här typen.

Däremot behöver de islamiska kritikerna lära sig att en individ+tidnings yttrande inte står för hela landets åsikt...

7:45 AM  

Post a Comment

<< Home