Sunday, March 30, 2008

Dubai World Cup - organisatoriskt kaos

Igår var jag på Dubai World Cup, dvs världens dyraste horse race. 6 miljoner USD i prispengar på bara ett av racen t ex. Liknande koncept som i Melbourne när jag var där 2006. Fast man inte får spela på hästarna. Mycket dyra klänningar, dyrt bubbel och fina hattar, samt mindre entusiasm för själva hästarna jämfört med för partyatmosfären runt omkring. Jag är ju dock inte så trendig, dvs jag hade mage att gå i SAMMA klänning som jag både haft i Melbourne, på nyår nyligen och ett par andra tillfällen. Samt skor köpta i Prag 2005. Hemska tanke om man hade varit ett av Dubais societetslejon. Däremot köpte jag en håraccessoar som jag aldrig skulle använt annars men som passade denna dag.

Däremot skiljde sig Melbourne och Dubai oerhört på en punkt. Organisationen av eventet. Helt makalöst utfört. Exempel: 55 000 biljetter sålda till eventet. Ungefär 90 % av dessa till det allmänna område som kallades International Village. Där hade dom gjort följande.
1. Förlagt parkeringen för alla bilar ca 5 km fr entrance gaterna. Med sandtag mellan så folk i höga klackar def inte kan gå till gaten.
2. Shuttlebussar till gaterna utan skyltar om var man kunde ta dem ifrån el till vilket område de gick.
3. Placerat ett badge office där man skulle hämta ut biljetterna m en avläsningsbar kod på också ung 5 km fr gaterna. M busstransport. Utan meddelande om att dessa badges måste hämtas ut innan och att mail printen av biljett bekräftelsen inte räckte. Samt bara typ 2 datorer i minitältet som var badge office. Och minst 1,5 timmes kö. Badge office stängde eg kl 18 också. Det sa dom inget om heller.
4. Bara 2 entrance gater med en radie av 3 m vardera för insläppet. För 50 000 pers! Enorma köer även där såklart. I flera timmar.
5. Placerat ut ett hundratal trafikvakter i orangea väster till kaoset efter eventet var klart och alla skulle hem samtidigt. Dessa vakter kunde knappt engelska och kunde heller inte förklara vare sig var bilparkeringen låg, vars man kunde ta de återvändande bussarna från, eller när de skulle gå.Klyftigt.
Malin och jag (och många med oss)var såhär frustrerade medans vi väntade på att få komma in på området.

Dessutom såklart shortage av taxibilar när alla skulle hem, och min taxi chaufför upplyste också om att ALLA typ 800 taxibilar på det företaget var beordrade till racebanan på kvällen. Men bara till gate 1 och 2, dvs VIP gaterna. Där alla typ åkte egen privat limo och inte behövde taxis. Men vid de allmänna gaterna på Int'l Village fanns inte lika många bilar. Såklart. Så Dubaiianskt. Se till att att alla viktiga folk får bilar. Men inte de 50 000 som bäst behövde dem.
Trots detta organisatoriska kaos så blev det ganska så trevligt när vi väl var inne. Bubblet var alldeles för dyrt så vi mindre finansiellt framgångsrika fick hålla oss till öl och ett par pitchers m strawberry daiquiris. Som dock var mkt goda. Djn spelade trevlig musik och vi stuffade ett tag också. Samt fotade fina hattar och klänningar. Märklig feeling att stuffa runt på ett gräsbelagt festivalområde (med lika mkt fulla britter som vanligt), men i väldigt fina kläder och skor. Tips: Man får väldigt röd tunga av strawberry daiquiri. Vi har dock bestämt att om vi ska dit nästa år igen så ska vi def vara VIPs, det får vi ta och styra upp helt enkelt.



0 Comments:

Post a Comment

<< Home