Saturday, October 14, 2006

Kurs med kurt

I veckan har jag som sagt varit uppe i en av Sveriges mindre roliga städer, dvs Örnsköldsvik. Den hade f.ö. inte blivit roligare sen sist heller. Däremot kul att träffa klasskamraterna och höra historier från deras praktiker i våras och var dom ska nu till hösten. Har alltså hållit kurs i mikrofon teknik och att vara reseledare i 3 dagar med dom små turismettorna på skolan. Med betoning på SMÅ. LÄste igenom klasslistan för att ta närvaro första dagen. Födda 1985, 85 , 86, 86 , 87 , 88 , 88 ... och så fortsatte det. Förutom en stackare som är född 1971. Herregud, KAN man vara född så sent på 80-talet och gå en utbildning efter gymnasiet redan? Galet! Och galet glad är jag att jag inte började i den klassen istället för min som nu går andra året, jag hade ju fått 30-kris på 2 röda iså fall. Hu. Däremot supersöta, engagerade och intresserade de flesta av dem, och väldigt rolig erfarenhet att vara lärare för mig. Inte varje dag man får prata om Marrakech och Prag på arbetstid numera hehe. Vi diskuterade reseledareyrket (och precis som jag trodde så trodde dom jag skojade när jag sa vad lönen var....), hur man pratar i mikrofon och sista dagen fick de små liven guida i en buss runt Övik. Vilket flera av dem gjorde helt suveränt och några lite mindre bra pga lite dålig förberedelse. Dessutom åt vi suveränt god lunch på Näske krog som ligger längs höga kusten med grym utsikt över vackra naturen. Renskavsgryta med pressad potatis, hur smarrigt som helst.

Lyckades dessutom få ett mycket bra betyg på mitt hat-arbete om Starta eget som jag ju debatterat lite om även här, och som redovisades i torsdags innan hemfärden till Stockholm. Mycket skönt att ha det avklarat och inte fel m lite beröm från halvspaka läraren som varit så usel på att svara på mail tidigare heller. Sen fick han också en halv utskällning av mig tidigare under veckan för sitt beteende :D.

F.ö. så är det ju såklart kvällen innan avresan idag! Imorgon kl 13.10 lyfter mitt plan mot Kuala Lumpur! Om nu inte det blir nåt kul sista minuten-strul m flygbiljetten, eftersom Malaysian airlines som bokat om hemresan inte riktigt har alla hästar hemma om man säger så...Så spännande så man dör nästan iaf!....Och kl 19.30 på måndag (ca 11.30 sv tid) så möter min kompis Linda upp på Melbournes flygplats! Dags för nya äventyr med andra ord! Kommer fortsätta uppdatera här på bloggen med jämna mellanrum, men även inlägg på min resedagbok , som ni hittar här . Där blir det även fler foton löpande under Aussievistelsen, eftersom den här bloggsidan som sagt tar år och dar på sig för att ladda upp bara några bilder :). På återseende från down under alltså!

Kramar L

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Åhh renskav, nu får jag hemlängtan! Eller rättare sagt längtan till Buustamons restaurang på västsidan Åreskutan. Ligger lite off pistsystemet, tog sin modiga tid att ta sig dit första gången eftersom det var i världens snöstorm. Renskav+mos i tunnbrödskorg smakade gudomligt :)

Förresten glad att äckel-Etisalat nu även tagit bort spärren för flickr.com så man kan se dina bilder här öht...
ciao, don't get lost down under ;)

10:54 AM  

Post a Comment

<< Home