Sunday, March 04, 2007

Snustorrt

Vilken jättetrevlig helg det har varit! Har varit på utflykt. Till öknen bl a. Vi var till ett ställe som heter Liwa Oasis, nära området som heter Empty Quarter och är världens största sandöken (japp, Sahara har inte bara sand, om ni nu trodde den var störst). Det är coolt med öken! Vackra färger på sanden även om det är mil efter mil med "ingenting" efter vägen. Jag har ju visserligen varit i öknen tidigare, både i Marocko och på desert safaris m Sunflower Tours i Dubai, men det här var lite annorlunda. Trevligt åka med egen bil (eller ingenjörens då :)....) och stanna och fota lite när man vill. Vi såg bl a världens högsta sanddyn, den är nästan 300 m hög på toppen. Dom kör såna desert rallys m landcruisers där. Rekordet upp till toppen är 12 sekunder läste jag på vägen dit. Det är galet duktigt jobbat eftersom den var "rätt" brant och sanden var ganska så lös......jag ska inte köra bil där hahaha.


En sak som är lite jobbigt med öknen är dock att det är snustorrt i luften där. Så man vaknar femtielva gånger på natten och det känns som att läpparna spruckit sönder och man dör av törst ungefär. Snarkar gör man antagligen också av samma anledning eftersom man andas genom munnen instinktivt. Vi bodde på fint hotell med utsikt mot dynerna i Liwa, och luften där var ohjälpligt snustorr. Det ändrar sig antagligen ju närmare högsommaren de kommer här men nu var det i alla fall very very dry. Och jag glömde såklart läppceratet hemma :). Men fint var det!


Efter öknen drog vi till Abu Dhabi mellan fredag- lördag. Det var en trevlig stad! Lite mer koncentrerad än Dubai men ända med coola skrapor och trevliga barer och restauranger. Besökte bl a Emirates Palace, det 7 stjärniga hotellet som är GIGANTISKT stort. Och smakfullare än segelstället Burj Al Arab i Dubai om ni frågar mig. Mindre överdådig lyx I(iaf enligt de bilder jag sett på Burj Al A). Även om allt guldet i stolar och trappor osv såklart är äkta där me :D. Och det är gratis att gå in och fota, till skillnad från segelstället där det ju kostar tyhp en 5hundring att gå in alt dricka te på. Utan att få fota.....


lite pics från helgen iaf:
Poolen på liwa hotell och snustorr öken

Emirates Palace är stort som sagt. Fina toaletter. M lyxig handlotion, rosenblad och varma handdukar.Goda drinkar i jazzbaren på Hilton i AD.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home