Monday, September 04, 2006

Träningsvärk i halsen!








I lördags så hade vi möhippa för en av mina bästa kompisar som ska gifta sig på skansen på lördag den 9/9. Det blev ju kanske ingen supersurprise för damen i fråga att det blev just då eftersom det var sista helgen innan stora dagen. Men väldigt lyckat och väldigt väldigt kul blev det i alla fall!! Först fick hon instruktioner i en väska tidigt på morgonen när hennes blivande man kidnappades för svensexan, för att sedan få följa en tråd från sin lgh till parken och champagnefrukosten med oss andra. Temat för dagen var att bruden var uttagen till moviestar 2006, vilket innebar en del uppdrag och uppgifter, bl a fota både star quality bilar, hundar och kändis look alike på stan, samt signera idolkort och skriva tacktal osv. Första aktiviteten var något som heter Actionman, där man (eller bruden mest) får testa olika filmstunts. Hon fick hoppa genom fake glasrutor, fick en vinflaska i huvet av sin syster, svinga sig runt i selar a la matrix på väggarna, bli övertänd av bensinindränkta trasor (inklusive skyddskläder som såg ut som 18 stl för stora långkalsingar), lära sig knocka motspelarna på ett trovärdigt sätt samt även falla från höga höjder. Det sistnämnda fick även vi andra (som för dagen spelade stjärnans bodyguards med öronsnäckor och svarta kostymer) testa lite grann. När man faller från dessa höga (iaf 4-5 meter ca) höjder ska man landa på rygg med benen isär och nacken uppsträckt för att inte skada huvudet, vilket igår resulterade i mitt livs första träningsvärk i halsmusklerna :). Stramar ordentligt där omkring även nu efter helgen....konstig feeling!

Efter detta spektakel blev det picniclunch och sedan lite nya skådisutmaningar, på en improvisationsteater. Jättekul övningar för allihopa och dessutom ganska nyttigt att lära sig vara lite mer spontan osv. Sedan vidare hem till brudens föräldrars lgh på flashiga norr mälarstrand i Sthlm för middag och vin med inhyrd privat kock. Såklart hur gott som helst. Ytterligare lite kluriga uppgifter under kvällens gång, samt fler drinkar och vin därpå :) Bl a hade vi tävling i att gissa finska coverlåtar....Dvs kända låtar som spelats in på finska och ibland i lite annorlunda takt än originalet....Sjukt roligt! Man känner igen melodin och så tänker man "vänta när refrängen kommer så har jag det på tungan...." och så börjar dom sjunga på finska....och man fattar nada!...men mitt lag vann, vi krossade allt motstånd hehe :). Blivande bruden fick även besök av 4 "fans" , dvs en kör av 4 sjukt musikaliska dock rätt så unga pojkar som sjöng till henne under middagen. Sen blev det crazy dancing som bara tjejer kan (nästan :)...) till massa bra låtar i vardagsrummet innan det blev hemgång. Lång men väldigt kul dag som sagt! Bilder ovan som ni kan se! Dessutom känner man ju nästan 1/4 av bröllopsgästerna som kommer på lördag, så det blir säkert också en kul fest!

Söndagen förflöt utan några större aktiviteter, var och kollade på lillebror som spelade knattefotbollsturnerning ett tag. Dom är söta dom små liven...:) Han är 8 år, och det är fortf på den nivån att det inte har utkristalliserats vilken position man spelar på, utan dom kan vara målis i första halvlek, mittfältare i andra, samt både back och forward/anfallare i nästa match :). Till saken hör ju att några av dom inte riktigt heller kan koncentrera sig på just bollen en hel match, det kan vara andra saker som är roligare ibland, som en grästuva utanför planen, eller att äta en hamburgare samtidigt som motståndarna anfaller...:) Blev ingen vinst denna gång tyvärr...:)

Idag var det plats på kajen igen, och tidigt tidigt...Körde och hämtade upp kollegor i Kungsängen kl 05.20 (japp åkte hemifrån Viksjö 04.50) och sen ut till Nynäshamn och vårt största fartyg, Princess Cruises med 3000 passagerare. Massa massa bussar för folk som skulle på turer där!

Fick dessutom ett rätt trevligt besked per telefon under dagen. I våras, innan jag åkte till Dubai, blev jag bestulen på min handväska på tåget. Dvs alla kort och kontanter, kalender och annat livsnödvändigt. Väldigt irriterande eftersom dom även lyckats få tag på koden till Visakortet och länsa kontot på dom nästan 3000kr som fanns där då, ev genom att stå bakom mig vid bankomaten och sen sno väskan på perrongen. Jag gjorde iaf polisanmälan och hela köret såklart, samt fick pengar för nytt körkort och idkort osv fr försäkringsbolaget. Sen fick jag trevligt nog väskan tillbaka, som någon snäll människa hade hittat på spåret. Dock utan visakort såklart. Hörde dock inget från banken alls och sen i Dubai tänkta jag ju inte på att ringa upp dom och kolla. Men så idag så ringde hon och sa att ärendet tydligen "hamnat mellan stolarna", vilket ju var beklagligt. Och att dom betalar ut 2500kr i skadeersättning nu på momangen! Tack tack banken! :)

Ikväll blir det tidig kväll, måste vila halsmusklerna lite eftersom dom jobbat så hårt i helgen :)!
Ska gå fr jobbet om exakt 7 minuter! Middag med några kompisar och sen är det ju såklart prison break- ska tydl vara väldigt spännande avsnitt ikväll!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home