Friday, April 06, 2007

Veckans lottorad

Om ni sitter hemma i stugorna och funderar på vilka nummer ni ska välja för er kommande lottokupong eller joker etc så har jag lite tips. Allt baserat på helt sanningsenliga siffror från sista veckan, som jag tillbringat uppe i Kalix hos släktingar med mamma och syster. So here goes your future rikedom:

9 - Antal kaksorter som fanns på fatet hos min farmors syster Elsy när vi kom på besök i tisdags. Som man MÅSTE ta av ALLIHOPA. Jajamensan.

3 - Totala antalet fikabesök under tisdagen (där ovanstående besök var det första, totala antalet framställda kaksorter under dagen steg successivt till ca 22) hos diverse halvt avlägsna släktingar som uppskattade långväga Stockholmsbesök.

0 - Antal byxor min mor tog på sig i 5 minus när vi åkte till alla släktingar och till mormors grav. För hon skulle ju prompt ha kjol på sig såklart. Fint som snus när man kommer fr Stockholm till lite inskränkta Kalix. Farmor kom m bästa kommentaren: "Men Ingrid- vill du låna ett par täckbyxor av mig?" hahaha. Men min mamma är fin ändå.

25 - Minsta antalet gånger det flödat kommentarer i min syrras lilla Lupo på hur någon av oss kör på E4an. Mestadels från min syster till mamma, men ett par slängar till mig från respektive familjemedlem också.

10 - Antal våfflor som det antagligen var tänkt alla skulle äta per person hos farfar igår (hans specialitet), baserad på storleken på våffelsatsen han gräddade. Jag dog efter 4. Han gräddade hela eftermiddagen :D

15 - minsta antalet dramaserier/såpor som min farmor följer med i dagligen/veckovis. Och lever sig in i helt totalt, så att hon kan alla skådespelare och handlingar utantill, och tror alla är på riktigt ungefär. Men hon är väldigt söt!

42 - Ca- antal grader varmt det blir i farmor och farfars vardagsrum i Bondersbyn när han brassar på kakelugnen på kvällarna för att värma upp till morgonen efter. Phu säger till och med en sån frusing som jag :D.

Sådärja. Lite nummer att plocka av. Vinner ni nåt så vet ni källan antar jag? Har annars haft det tämligen bra i Norrland, var fortf vinter där uppe (och jag hade dock inte vinterkläder med). Trevligt träffa släkten och barndomskompisen Anna, och de 13 timmarna på vägen fram och tillbaka gick faktiskt rätt bra allt som allt :D.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Låter som din farmor och Johans mormor skulle kunna bli tvättäkta väninnor med tanke på såporna. Även Lisa skulle platsa emellanåt. Kram från Linderyd

5:37 AM  

Post a Comment

<< Home