Sunday, December 07, 2008

Hänt sen sist

Kors i taket- vi packar just nu campingutrustning (ja faktiskt !!!) för att helt "spontant" dra till Oman och Muscat bl.a. imorgon några dagar. Johan är ledig i en vecka nu p.g.a. Eid al Adha och det är naturligtvis mycket trevligt att få ses även på vardagarna ett tag. Fast trots att vi skulle vara så spontana och oplanerade med denna lilla resa, så blev båda lite nervösa över all denna impulsivitet på resefronten, och vi var tvungna att åtminstone sista-minuten-köpa en utförlig guidebok om Oman hehehe....
Sedan sist har vi/jag även gjort följande:

* Ätit väldigt god brunch på Italienska Dante rest på Grand Millennium hotell med vänner
* Varit på turismnätverksevent där vi skulle mött gigantiska QE2 på hennes resa in till Dubai (där hon nu ska bli lyxhotell nära palmen). Men QE2 var försenad så det blev inte så. Surprise....

* Hämtat färdig fin bröllopsklänning hos skräddaren i Satwa
* Nätverkat med lite trevliga danskar och svenskar samt äntligen fått till möte med Ambassaden senare i Dec
* Varit i Global Village och kollat på mycket kitschiga souvenirer från olika länder
* Firat UAE National Day nr 37 ute i Ruwais när Johan jobbade trots helgdagarna
* Kollat på införskaffade tvserier (MÅNGA) ute i Ruwaismed maken
* Bokat flyg till Sverige (anländer i Sthlm 19/12, hem fr GBG 10/1 2009. 3v svenskt vintermys!
* Bokat skidresa 4 dagar med Johan till Trysil efter nyår- härligt!
* Solat i kylan (22 grader!!! Brrr :) på Danat hotell några dagar


* Tränat på gymmet lite- skönt få rutin på det lite mer nu (sen kommer julen och då lär det ju bli "sådär" mkt träning....)
* Ätit fövånansvärt gott svenskt julbord på SWEAs julfest på golfklubben. Köttbullarna var inte från Ikea här,tack och lov (eftersom dom då är "made in Saudi" och halal-yuck!)
* Konstaterat att även UAE känner av tidens ekonomiska kris- hotellpriserna är på väg ner samt det finns rum tillgängligt på hotellen i högsäsongen...!! Halleluja och tack för det säger Clever Travel!
* Upprättat en admin-plan för vad jag skulle behöva göra med firman innan vi reser till Sverige
* Redan lyckats bryta admin-schemat på den uppgjorda planen ovan
* Bokat en väldans massa restauranger för 2 kommande grupper 2009 (de ska inte göra så mkt annat än äta här nere tror jag faktiskt)
* Guidat runt två högt uppsatta (inom fastighet och arkitektur) svenska gruppledare för kommande Clever Travel-grupper 2009, med bra feedback. Johan var bra chaufför också :)!
* Shoppat lite presenter till de nyanlända småkidsen på hemmaplan
* Skrivit en kommentar om ekonomiska läget som "representant för näringslivet"...:)... till Dubai Nordics kommande bilaga om företagande i Dubai (kommer vara med i Dagens Industri hemma 16 Dec)
* Skrivit klart min Dubaiguide på
http://www.sitem8.com/- den kommer ligga uppe på sidan inom kort!

Det har regnat och åskat nåt förfärligt sista nätterna här i Dubai också, och temperaturen sjönk ner mot 15 grader igår ett tag. Brrrr.....Sånt vill vi inte ha i Oman kommande dagar. Det ska bli lite dykning, strosande i gamla souken i Muscat, nykläckta sköldpaddsägg på stranden, vacker natur och förhoppningsvis torrt väder inne i tältet (annars sover jag nog hellre i bilen....) hoppas vi på.

Hörni, se till att snön kommer tillbaka till Stockholm innan jul förresten- regn är väldans tråkigt som ni vet.....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home